onsdag den 18. august 2010

Hvorfor du ikke behøver at blive syg

Den eneste grund til at du kan opleve at blive syg med influenza, forkølelse eller virus er, at dit immunforsvar ikke er tilstrækkeligt virksomt. Vi har alle et immunforsvar som beskyttelse for kroppen. Sygdom er et udtryk for, at der er flere frie radikaler end dit immunforsvar kan beskytte kroppen imod.

De frie radikaler udvikles ved simpel åndedræt, rygning, alkohol, luftforurening, etc. og ved sport eller anden ekstraordinær fysisk aktivitat udvikler kroppen ekstra mange frie radikaler.

Dit immunforsvar, når det er stærkt nok, vil automatisk uskadeliggøre de frie radikaler i kroppen, hvorimod når det ikke er tilstrækkeligt stærkt vil det overgive sig, og du vil blive syg, indtil din krop har genoprettet dit immunforsvar til at bekæmpe sygdommen.

Til dette har din krop brug for antioxidanter, som bl.a. er A C og E- vitaminer som nogle af de stærkeste. Det er bl.a. derfor at det er så vigtigt at du spiser en kost der giver din krop masser af vitaminer, og specielt A C og E-vitamin.

Din kost bør give dig den rette mængde af antioxidanter (A C og E-vitamin) hver dag, gør du det, vil du ikke opleve at blive syg jævnligt, omvendt hvis din kost ikke indeholder den ernæring din krop har brug for hver dag, vil du blive syg flere gange årligt.

Når du kikker på næringsværdier i maden og ser ADT (anbefalet daglig tilførsel) skal du være opmærksom på, at idag er ADT mængden for minimum for at holde kroppen sund og rask. Tidligere var det, hvad man mente var at kroppen havde brug for. Dette blev ændret til minimumsværdier tilbage i halvtredserne, og desværre tror rigtig mange idag, at man ikke må overskride ADT.

For at opretholde en sund krop, skal du overskride ADT flere gange, for at være sikker på at dit immunforsvar får den nødvændige mængde af antioxidanter hver dag, til at kunne modstå mængden af frie radikaler.

Det er ikke underligt at rigtig mange mennesker idag lider af allergi, eksem, og andre sygdomme som influenza, forkølelse javnligt, pga mængden af forurening er steget markant de sidste 50 år, tilsætningsstoffer i madvarer det samme, mens vitaminindholdet er mere end halvveret de sidste 20 år.

Når du sammenholder de 2 fakta, er det logisk at kroppen skal modstå mere, men vi giver den mindre at modstå med, og så må den bukke under flere gange om året, for lettere sygdomme som den med lethed vil kunne beskytte kroppen imod, hvis den får de næringsstoffer den har brug for hver dag.

Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har ligget i sengen med nogle af de almindelige sygdomme, efter at jeg spiser kosttilskud hver dag.

Det er så vigtigt at du giver din krop alt den næring den har brug for hver dag, og hvis du ikke føler dig sikker på at du giver din krop alle de næringsstoffer den behøver, vil du afgjort kunne hjælpe din krop, ved at give den et tilskud til kosten i form af et sundt kosttilskud.

Hvis du er een af mange der jævnligt må lægge dig i sengen et par dage, kan du være sikker på at din immunforsvar ikke er optimalt, og dette kan du rette op på ved at sikre at du spiser nok A C og E- vitaminer.

Prøv at gøre et forsøg med et æble og en citron, skær æblet over på midten, pres citronen ud kun på det ene æble og lad begge æbler ligge i nogle timer.

Gå tilbage og se om ikke det ene æble er blevet lettere brunt, mens det andet stadig er hvidt?

Æblet der er blevet lettere brunt, er det fordi der er en oxidering igang fremkaldt af frie radikaler, hvorimod det andet æble der stadig er hvidt, er det fordi der er en stærk antioxidant (C-vitamin fra citronen) der forhindrer oxidering.

Det er det samme der sker i din krop, hver dag og hele tiden.

Du kan læse mere her om sund ernæring

Ingen kommentarer: